logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

TUTULMA GİBİ GÖKYÜZÜ OLAYLARININ HERKESİ ETKİLEDİĞİNE İNANMALI MIYIM?

Dünyadaki 7 milyar insan tek bir gökyüzü hareketinden nasıl aynı anda etkilensin?

Yeniay, dolunay ve tutulmalar çoğu zaman bizim de gözlemleyebildiğimiz astronomik olaylardır ve popüler astroloji tarafından yıl boyu astrolojiyi gündemde tutmak için kullanılmaya çok açıktır. Konu çok ilgi çektiği için yine de her yıl defalarca yazılarını okur, içlerinde kendimize dair bir şey bulmaya çalışırız. Ancak bu genel geçer yüzeysel yorumlar astrolojiye olan ilgiyi suiistimal etmekten öteye geçemez.

Örneğin tutulmalar popüler astrolojinin en sevdiği konulardan biridir. Her tutulma hakkında büyük cümleler kurularak, tutulma döneminde kişilerin hayatlarında büyük değişikliklerin olacağı ima edilir. Yılda ortalama 4 tutulma olur, hangimizin hayatı yılda 4 kere köklü olarak değişiyor?

Benzer şekilde, yeniay/dolunay yorumlarında da tutarsızlıklar vardır. Her yılın aynı ayı meydana gelen yeniay ve bir dolunay aynı burçlardadır. Dolayısıyla bunlarla ilgili yazılan yorumlar her yıl tekrar eder ve neredeyse hemen hemen aynıdır. Bunun yanısıra gökyüzü olayının haritasını yorumlayan yazılarla da karşılaşabiliriz. Bu yazıların aslında kişisel haritalarla bağlantısı sıfırdır.

Son olarak da günlük yorumlar için aynı şeyi söyleyebiliriz. Bu yorumlar Ay’ın içinde bulunduğu burç ve açılarına dayanarak yapılır. Oysa astrolojik öngörüler hiyerarşisinde bu çok minör bir etkidir. Esas olan sizin haritanız ve orada ne olduğudur. Bu nedenle “Bugün ilişkiler için iyi bir gün” derler ama siz o gün sevgilinizden ayrılabilirsiniz.

Burada bilinmesi gereken şey şudur ki bir tutulma/dolunay/yeni ay ancak belirli koşullarda belirli kişilerin haritasını, dolayısıyla hayatını etkiler.