logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

Mars Yengeç Burcundaysa

Geleneksel astrolojiye göre astrolojik Mars Yengeç burcunda “düşük” konumdadır. Bir geleneksel astroloji terimi olan “düşük”, “kötü” demek değildir. Öyle olsaydı, sporu temsil eden Mars, Yengeç burcundayken doğan Roger Federer veya Lionel Messi dünyanın bir numaralı sporcuları arasına giremezlerdi.

Mars’ın Yengeç burcunda “düşük” olarak tanımlanmasının temel sebebi, kendini ortaya koyma ve saldırma dürtüsünü sembolize eden Mars’ın daha çok kendini korumayla ilgili bir burç olan Yengeç’te, “savunmaya yönelik saldırı” prensibine bağlı hale gelmesidir. Kendi isteklerinin peşinden gitmek dışında pek bir şeyle ilgilenmek istemeyen Mars, duyguların ve duygusallığın burcu olan, doğrudan hareket yerine dolaylı ifadeyi seven Yengeç burcunda duygusal tepkiler vermeye, kendini ve isteklerini ortaya koyarken çok akıcı davranamamaya meyillidir.

Bir doğum haritasında Mars Yengeç burcundaysa haritanın kalanındaki denge çok önemlidir. Haritanın kalanı da içe dönük, duygusal yapıdaysa kişinin enerjisinin ortaya çıkması iyice zorlaşır. Haritanın kalanı daha hareketli ve dışa dönükse, iki enerjinin dengelenmesiyle daha uyumlu bir davranış kalıbına ulaşmak mümkündür ancak bu “dengeleme” sürecini öğrenmek zaman alabilir.